Deel dit artikel

Wat is lasertherapie en hoe werkt het?

De lasertherapie werkwijze is gebaseerd op de principes van acupunctuur. Een laser met een laag vermogen wordt gebruikt om acupunctuur toe te passen op bepaalde lichaamspunten van de roker. Het idee hierachter is om dit toe te passen op de zenuwuiteinden van het gebied waar de laser wordt geplaatst. Dit prikkelt de zenuwen, waardoor endorfines worden aangemaakt. Deze endorfines dienen ervoor om de verlangens naar nicotine sterk te verminderen. Dit zal er op zijn beurt voor zorgen dat de roker definitief kan afkicken van de nicotineverslaving.

Het lijkt makkelijk, nietwaar? Het wordt nog gemakkelijker.

Voorstanders van lasertherapie om te stoppen met roken zeggen dat een sessie voldoende is. Een sessie van een half uur is voor de meeste rokers genoeg. Echter, moet je weten dat hieromtrent nogal wat twijfels zijn. Hoewel het allemaal te mooi om waar lijkt te zijn, beweren critici dat het allemaal bedrog is. Echter, de reden van dit artikel is om je kennis te laten maken met lasertherapie en om u te laten weten dat het een optie is.

Een van de weinige nadelen van lasertherapie zijn de kosten. Het kost meer dan andere producten om te stoppen met roken; Echter, als je bedenkt hoeveel geld je bespaart op sigaretten door de jaren heen, is de therapie relatief goedkoop. Ook zijn er geen bijwerkingen bij lasertherapie terwijl vele andere producten die mensen helpen te stoppen met roken gebaseerd zijn op chemische basis. Deze chemicaliën kunnen zeer vervelend zijn voor het lichaam.

Waarom zou lasertherapie niet werken?

Ik kan alleen maar speculeren over de reden waarom lasertherapie niet werkt. Degenen die wel zijn gestopt met roken hebben waarschijnlijk iets gevoeld tijdens de sessie, namelijk een “placebo-effect”. Wat je nog moet weten is dat er geen wetenschappelijke bewijs is voor lasertherapie.

Deel dit artikel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *