Deel dit artikel

Roken is een gigantische aanslag op een menselijk lichaam. Als jij één sigaret oprookt, komt je lichaam in aanraking met minstens 70 kankerverwekkende stoffen. Deze stoffen kunnen een gigantisch slechte invloed op je lichaam hebben. Dit geldt bijvoorbeeld voor je longen, maar geldt ook voor je hart, bloedvaten en andere organen.

Vanuit de overheid zijn er steeds meer initiatieven opgestart om het roken in Nederland terug te brengen. Mede daardoor zijn steeds meer mensen gestopt met roken of tegenwoordig bezig om te stoppen met roken. Maar, welke redenen heb je eigenlijk om te stoppen met roken? En waarom zou je überhaupt stoppen met roken?

Roken is slecht voor je gezondheid

De voornaamste reden om te stoppen met roken is het feit dat een sigaret vreselijk slecht voor het menselijk lichaam is. Zoals we hierboven al kort aangaven, komt je lichaam in aanraking met gigantisch veel slechte stoffen. Deze slechte stoffen hebben een grote invloed op de gezondheid en het lichaam van een persoon. Mede daardoor stoppen steeds meer mensen met roken; voornamelijk het gezondheidsaspect is daarbij een grote speler. Mensen die gestopt zijn met roken, geven ook aan dat ze zich een stuk fitter voelen. Dat komt puur doordat de nicotine en andere slechte stoffen geen negatieve invloed meer uit kunnen oefenen op het lichaam.

Maar, naast het gezondheidsaspect zijn er nog heel veel redenen te bedenken waarom een persoon stopt met roken. Een andere voorname reden is het feit dat roken behoorlijk veel geld kost. Als een persoon elke dag één pakje sigaretten rookt, kost dit al gauw €6,00 per dag. Dit is €42,00 per week en ruim €200,00 per maand. In een geheel jaar komt dat uit op bijna €2500,00. Van dat geld kan je ook een hele gave vakantie boeken of iets anders leuks ondernemen.

Als je rookt, heeft dat een grote invloed op je lichaam. Dat geldt niet alleen voor de organen aan de binnenkant van je lichaam, maar ook voor bepaalde componenten aan de buitenkant van je lichaam. Als jij rookt, heb je een slecht(er) gebit, heb je gele handen, krijg je sneller rimpels en krijg je een fijnere lucht om jezelf heen. Voor mensen die (veel) geven om hun uiterlijk zijn dat ook redenen om te stoppen met roken.

Waarom zou je stoppen met roken?

Het stoppen met roken is een beslissing die puur vanuit jezelf moet komen. In de basis ga je stoppen met roken omdat je dat zelf wilt. Als die overtuiging bij jezelf ontbreekt, gaat het heel lastig worden om succesvol te stoppen met roken. Het is daarom belangrijk dat je voor jezelf nagaat wat de redenen voor jezelf zijn om te stoppen met roken. Die redenen kunnen in een later stadium je weer motiveren om de sigaretten te blijven negeren.

In sommige gevallen wordt het stoppen met roken ook ‘verplicht’ door mensen uit je sociale kringen. Het is goed mogelijk dat bijvoorbeeld je partner aangeeft dat je moet stoppen met roken. In dat geval is het ook van belang om voor jezelf aanknopingspunten te vinden waarom je gaat stoppen met roken. Dergelijke punten maken het in de nabije toekomst alleen maar makkelijker voor jezelf.

Deel dit artikel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *