Deel dit artikel

Als je jezelf de vraag stelt: “Waarom stoppen met roken”, denk aan dit antwoord: Gezondheidsexperts schatten dat roken de directe oorzaak is van bijna 500.000 sterfgevallen per jaar. Een half miljoen redenen waarom je zou moeten overwegen om te stoppen met roken. Dringt dit tot je door?

Enkele andere dingen om te weten: Rokers sterven gemiddeld 22,5 jaar eerder dan niet-rokers. Ja, je leest het goed. Bijna een kwart eeuw! Denk aan de dingen die je zou kunnen bereiken als je gewoon de beslissing neemt om eindelijk te stoppen met roken. Begint het nu door te dringen?

Afgezien van de gezondheidsvoordelen, zal stoppen je aardig wat geld besparen. Houdt je er rekening mee dat als een pakje sigaretten ongeveer 7 euro kost, er jaarlijks meer dan 2500 euro letterlijk in rook op gaat. Het moet ook uw pensioen fondsen of een volledige betaling voor uw onbetaalde hypotheek nu dat je zieke en stervende zijn.

Het voordeel die je eruit haalt om te stoppen met roken is iets wat je wilt want dit is de reden het nu belangrijk is om te stoppen met roken en niet morgen, volgende maand of volgend jaar.

Hieronder vind je enkele voordelen om nu stoppen met roken.

  • Na 12 uur verdwijnt de nicotine voor de helft uit je lichaam
  • Het koolmonoxide gehalte zal binnen de 24 uur drastisch dalen in je bloedbaan en je bespaart 7 euro.
  • Na 48 uur is de nicotine uit je lichaam en zal je smaak en geur sterk toenemen, daarnaast heb je 35 euro bespaard.
  • Na een maand zal je bloeddruk normaliseren en je immuunsysteem zal zichzelf beginnen herstellen, een besparing van meer dan 200 euro is nu mogelijk.
  • Na 1 jaar gestopt te zijn met roken daalt het het risico op hart-en vaatziekten met de helft en bespaar je 2500 euro.
  • Na 5-15 jaar is het risico op een beroerte gelijk aan dat van een niet-roker en heb je tussen de 12.500 en 37.500 euro bespaard.
  • Na 10 jaar wordt het verhoogde risico op longkanker gehalveerd en het risico op andere kankersoorten verminderd.. Tegen die tijd heb je meer dan 25.000 euro bespaart.
  • Na 15 jaar is het risico op hart- en vaatziekten gelijk aan dat van een niet-roker, en bespaar je 37.500 euro.

Dit zijn allemaal belangrijke redenen om vandaag nog te stoppen met roken.

Deel dit artikel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *