Deel dit artikel

Hoe herken je een rokershoest?

Wanneer je minstens twee tot drie keer per dag rookt, zorgt dit ervoor dat je longen beïnvloed worden. De luchtwegen en longen raken geïrriteerd door de chemische stoffen die ingeademd worden tijdens het roken. Door deze irritatie zorgt je lichaam ervoor dat je gaat hoesten. Deze hoest is beter bekend als “rokershoest”.

Symptomen

Er zijn bepaalde symptomen bij een rokershoest die te wijten zijn aan het roken. Het is een droge en chronische hoest. Maar soms kan deze hoest veranderen in een slijmhoest. De kleur van het slijm maakt duidelijk hoe slecht de longinfectie is. Afgezien hiervan bestaat de kans ook op kortademigheid, borstpijn en piepen.

Welke andere problemen gaan gepaard met een rokershoest?

Wanneer er wordt gezegd dat roken schadelijk is voor je gezondheid is dit 100% waar. Langzaamaan tast dit je gezondheid aan en kan dit tot ernstige ziekten lijden. Er zijn bepaalde vezels in je luchtpijp en neus die ervoor zorgen dat de irriterende stoffen uit je lichaam verdwijnen. Door het roken beschadig je de vezels in je lichaam en zijn ze niet in staat om hun werk te doen. Dus de beschadigde vezels kunnen het slijm niet verdrijven en dit leidt tot overtollig slijm in je lichaam. Dat leidt tot meer hoesten.

Verder kan het andere ziekten veroorzaken, omdat de vezels in je lichaam beschadigd raken. Deze vezels vechten tegen ziektekiemen in je lichaam en als ze aangetast geraken, verzwakt je immuunsysteem en ben je meer vatbaar voor verkoudheid en griep.

Een rokershoest is een indicatie dat je lichaam vermoeid is en zwaar getroffen wordt door je rookgewoonte. Als je er eenmaal aan verslaafd bent, dan is het moeilijk om het te laten. Maar het leven is belangrijker dan je verlangen naar een sigaret.

Een rokershoest kan ook de eerste stap zijn in de richting van longkanker. Je zal het niet gewaar zijn dat het roken je geleidelijk blootstelt aan de giftige stoffen. En dit beïnvloedt je longen slecht. En ook de schade aan je vezel leidt je naar virale infecties. Al deze dingen leiden tot longkanker. De andere ziekten die worden gelinkt aan  rokers hoesten zijn bronchitis, longontsteking en emfyseem.

Behandelen van een rokershoest

De belangrijkste behandeling voor je rokershoest is om te stoppen met roken. Het is moeilijk en kost tijd om er vanaf te geraken, maar als je een sterke wilskracht hebt, ben je zeker en vast in staat om je doel te bereiken. Zodra je bent gestopt met roken zal deze rokershoest stoppen.

Aangezien de rokershoest niet zomaar verdwijnt is het belangrijk om je arts te zien, hij zal je een aantal medicijnen voorschrijven. Het wordt ook aangeraden om aerobics te doen. Aerobics helpt je bij het inademen van lucht. Als zware roker kan je voortdurend last hebben van kortademigheid. En aerobics helpt bij dit probleem. Ook helpt het om van de vervelende slijmen af te geraken. En het is goed dat je het allemaal uit hoest.

Er zijn bepaalde zelfgemaakte remedies zoals siroop voor het verhelpen van een rokershoest. Het drinken van veel water kalmeert je keel en het is zorgt ervoor dat het hoesten minder pijnlijk is. Aangezien een rokershoest ook een bepaalde soort van hoest is, kunnen remedies die voor het hoesten worden gebruikt om een rokershoest te verhelpen.

Het drinken van kruidenthee en eten van honing helpt ook bij het ontspannen van je keel. Je keel is moe van het hoesten en moet een beetje worden gekalmeerd. Het drinken van warme vloeistoffen helpt ook bij het kalmeren van je keel en zorgt er tijdelijk voor dat je minder gaat hoesten.

Hoe lang duurt een rokershoest?

Een rokershoest is een bijwerking die veroorzaakt wordt door het vele roken. Het vertelt je dat je lichaam moe is en er moet iets aangedaan doen. Beslissen om te stoppen met roken is een belangrijke beslissing, maar het nemen van deze beslissing en het volhouden is is nog belangrijker. Door te stoppen met roken zal je rokershoest niet op een magische wijze verdwijnen, het zal tijd kosten. Het is beter dat je stopt met roken in een eerder stadium, in plaats van het te beseffen als je een ernstige ziekte hebt ontwikkeld.

Deel dit artikel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *