Deel dit artikel

Stoppen met roken kan voor heel wat mensen een grote uitdaging zijn. Vaak zijn er al tal van pogingen geweest om te stoppen met roken, maar steeds lukt het niet. Omdat degenen die willen stoppen met roken zo vastbesloten zijn om van verslaving af te raken, zijn ze bereid om allerlei methodes uit te proberen. Dit is een geweldige manier om de hypnose toe te passen, al zal dit voor de ene persoon werken en voor een ander helemaal niet. Enkele methoden om te stoppen met roken zijn:

  • Nicotinepleisters
  • Nicotine kauwgom
  • Medicatie
  • Cognitieve en gedragstherapie
  • Hypnose

Als je al de medische methodes en psychologische begeleiding hebt geprobeerd, en deze hebben ook gefaald, kan uw arts je adviseren om hypnose te proberen.

Wat is Hypnose?

Hypnose is een toestand waarin er een directe toegang is tot het onderbewustzijn. Het is een leuke manier waarbij er een rustige relaxte toestand van lichaam en geest ontstaat.  Hypnose wordt vaak gebruikt bij de behandeling van een verscheidenheid aan fysiologische en fysieke problemen. Momenteel wordt hypnose vaak gebruikt bij pijnbestrijding, spraakstoornissen, gewichtsproblemen en verslavingsproblemen. Hoewel er discussie kan zijn over hoe hypnose werkt, zijn er statistische gegevens die aantonen dat het hypnose werkt bij het stoppen met roken.

Hypnose om te stoppen met roken

Het basisprincipe van hypnose bij de behandeling voor verslaving is om deze negatieve gedachten naar de oppervlakte te brengen en ze te vervangen door positieve gedachten die de roker aanmoedigen om te stoppen met roken. Patiënten kunnen worden gevraagd, onder hypnose, om te delen wat ze weten dat de onaangename gevolgen van het roken zou kunnen zijn. Het idee bestaat uit drie peilers die de patiënt duidelijk maken om te stoppen met roken.

  • Roken vergiftigt het menselijk lichaam
  • Het lichaam is vitaal om te leven
  • Bescherm uw lichaam om uw leven te verlengen

In vele gevallen zal een hypnotherapeut je aanleren hypnose zelf toe te passen. Deze vorm van therapie kan gebeuren via audio en video. Op YouTube zijn er tal van video’s aanwezig om te stoppen met roken. Bekijk onderstaande video.

Deel dit artikel

One Response to Hypnose om te stoppen met roken
  1. Comment *Als je stop met roken is het wel belangrijk jouw dieet in de gaten te houden. Anders zal je aankomen na het stoppen met roken.


[top]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *