Deel dit artikel

Ben je van plan om te stoppen met roken? Hartstikke goed, hierbij heb je de eerste stap gezet. We weten allemaal dat het heel erg lastig is om van deze hardnekkige verslaving af te komen en dat het jaarlijks vele mensen niet lukt om helemaal van de sigaretten af te blijven. Een terugval is namelijk lastig te voorkomen. Gelukkig zijn er meer dan genoeg manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat je voet bij stuk houdt. Om ervoor te zorgen dat ook jij gaat slagen in je poging om te stoppen met roken, bieden we je hier maar al te graat wat hulp aan. We zetten een aantal belangrijke tips voor je op een rijtje. Volg je deze tips op, dan zal het je ongetwijfeld een stuk gemakkelijker af gaan.

Zoek een maatje

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je van je verslaving afkomt en niet terugvalt in je oude gedragspatroon is het zoeken van een maatje. Wanneer je samen met een vriend of vriendin probeert te stoppen met roken kun je namelijk erg veel steun aan elkaar hebben. Jullie kunnen elkaar hulp bieden bij het stoppen met roken en elkaar erop aanspreken wanneer de ander een terugval dreigt te hebben. Daarnaast zal je ander ook niet teleur willen stellen waardoor je eerder de neiging hebt om door te zetten. Ook fijn: de ander weet precies wat jij doormaakt. Niet rokers kunnen namelijk toch niet precies begrijpen wat je voelt en hoe groot die drang naar een sigaret nu werkelijk is. Wanneer je echter samen met een maatje deze uitdaging aangaat dan maken jullie precies hetzelfde mee en kun je er samen over praten.

Hoogwaardige medicijnen die doen wat ze beloven

Fotografie Be.Futureproof

Zoals je waarschijnlijk weet, zijn er ook een heleboel medicijnen op de markt die het stoppen met roken een stuk gemakkelijker zouden moeten maken. Maar hoe werken deze medicijnen precies en kunnen ze echt hulp bieden bij het stoppen met roken? Over het algemeen is het merendeel van dit soort medicijn simpelweg nicotinevervangers. Wanneer je stopt met roken heeft het lichaam namelijk enorme behoefte aan nicotine omdat het daar zo aan gewend is. Veel medicijnen helpen je daarom deze behoefte terug te dringen. Dit soort medicijnen komen in allerlei vormen, zo zijn er pleisters, tabletten, mondsprays en kauwgom te koop. Deze medicijnen kun je zonder doktersrecept krijgen en zullen het beste werken bij mensen die dagelijks meer dan 15 sigaretten rookte. Dan zijn er ook nog medicijnen beschikbaar die helpen de ontwenningsverschijnselen te verminderen. Vraag hiernaar bij je apotheek. Zij kunnen je helpen met je klacht en een goede oplossing vinden.

Zoek hulp online

Wil je liever niet gebruik maken van medicijnen of wil je gewoon gebruik maken van alle support die je kan krijgen? Overweeg dan eens om een speciale applicatie te downloaden op je mobiele telefoon. Aangezien we de laatste jaren onafscheidelijk zijn geworden van onze smartphones kan het helpen om een app te downloaden zoals Quit Buddy, die je dagelijks stimuleert en ondersteunt tijdens het afkickproces. In de app-store zijn enorm veel verschillende varianten te vinden.

Deel dit artikel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *