Deel dit artikel

Roken is één van de grootste gevaren van de Nederlandse volksgezondheid. Dit komt doordat niet alleen de rokers in aanraking met de sigarettenrook komen; ook de mee rokers kunnen hier veel hinder aan ondervinden. Dat besef is ook bij de Nederlandse overheid neergedaald, waardoor de nadruk steeds meer ligt op het laten stoppen van de rokers. Dat beleid heeft in de afgelopen jaren reeds zijn vruchten afgeworpen. Steeds minder mensen roken in Nederland en dat is een gunstige uitgangssituatie!

Maar, het stoppen met roken is absoluut geen gemakkelijk proces. Je hebt een flinke dosis discipline en doorzettingsvermogen nodig. Ook is het van belang dat je voor jezelf bepaald welke manier je gaat gebruiken om te stoppen met roken. Eigenlijk zijn medicijnen, laser therapie, acupunctuur en hypnose de meest voor de hand liggende methoden.

Medicijnen om te stoppen met roken

Steeds meer medicijnen komen op de markt waarmee je de honger naar sigaretten kan stillen. Eén van de voordelen hiervan is Champix; dit geneesmiddel zorgt ervoor dat de hersenen en de nicotine niet meer in aanraking met elkaar kunnen komen. Op de lange termijn zorgt dat er voor dat je verslaving verdwijnt. Dat is uiteraard de ideale situatie. Bij de medicijnen moet je wel heel goed opletten; hoe kom jij aan die medicijnen? In de meeste gevallen is het namelijk noodzakelijk dat deze medicijnen door je dokter gegeven worden. Het aankopen van dergelijke medicijnen via het internet is niet aan te raden.

Stoppen met roken via lasertherapie

Een andere manier om te stoppen met roken, is met behulp van de zogeheten laser therapie. Bij deze therapie worden verschillende laserstralen op je lichaam ‘afgevuurd’. Deze laserstralen zorgen ervoor dat zogeheten endorfine vrijkomen. Dit is een stof die de trek in een sigaret bevordert. Indien deze stof uit je lichaam gehaald wordt, verdwijnt dus de trek naar je sigaret. Met behulp van de laser therapie wordt de dosis van endorfine in je lichaam verlaagd. Dat is erg goed voor je verslaving.

Acupunctuur bij stoppen met roken

Acupunctuur wordt vaak omschreven als de meest succesvolle methode. Als je gaat stoppen met roken, krijg je te maken met ontwenningsverschijnselen. De acupunctuur richt zich voornamelijk op deze ontwenningsverschijnselen. Als jij een acupunctuur kuur volgt, krijgt je lichaam veel minder te maken met de ontwenningsverschijnselen. Bij deze behandeling plaatst een specialist meerdere naalden in je lichaam. Door deze naalden zal je discipline stijgen en nemen je ontwenningsverschijnselen af. Deze methode heeft daardoor voornamelijk betrekking op de geestelijke kant.

Stoppen met roken door middel van hypnose

Hypnose is bezig aan een opkomst onder de mensen die willen stoppen met roken. Deze methode begint met een gesprek tussen een hypnotherapeut en de roker. In dat eerste gesprek zal de hypnotherapeut middels handige trucs jouw honger naar een sigaret later stillen. Tijdens de verschillende opvolgende gesprekken wordt jouw rookgedrag naarder besproken en komen bepaalde dingen aan het lichaam. Tijdens de gehele sessie merkt de roker dat hij/zij minder zin in sigaretten krijgt; dit komt puur door de gesprekken tussen de roker en de hypnotherapeut. Ook deze methode richt zich daardoor volledig op de geestelijke kant.

Deel dit artikel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *