Deel dit artikel

acupunctuur bij rokenAcupunctuur is een doeltreffende behandeling bij heel wat ziekten. Wat de meesten niet weten, is dat acupunctuur de kracht heeft om enkele ernstige aandoeningen te genezen en ook kan helpen bij het stoppen met roken. Het is effectief bewezen dat je kan stoppen met roken met acupunctuur.

In feite, acupunctuur is een zeer doeltreffende methode die op grote schaal wordt gebruikt om te stoppen met roken. Voor wie geen succes heeft gehad bij het stoppen met roken kan nu succes bereiken met acupunctuur. Echter, moet de patiënt bereid zijn om te stoppen met roken. Acupunctuur belooft je snel te helpen bij je rookverslaving.

Acupunctuur is gebaseerd op het populaire geloof ‘Chi’, dat vitale lichaamsenergie stroomt door 14 meridianen (kanalen). Deze meridianen hebben vertakkingen naar alle organen en lichaamsfuncties. Er zijn om en bij de 365 acupunctuurpunten in het lichaam. Soms als gevolg van bepaalde problemen, kunnen deze kanalen verstopt raken en blokkeert de vitale energiestroom.

Dit leidt uiteindelijk tot verslavingen. Roken is een van deze verslavingen. Acupunctuur kan fungeren als een goede ondersteuning bij een rookverslaving.

Wanneer deze behandeling wordt toegepast bij de patiënt,  plaats de expert vijf naalden in het oor, met name in het kraakbeen. Sommige naalden worden ook geplaatst op de handen en polsen. Wanneer deze in de huid worden gebracht, wordt de patiënt in ontspanning gebracht gedurende 30-45 minuten. Als alle naalden in de huid zijn ingebracht doet dit de zin naar roken afzwakken.

Er moeten verschillende behandelmethoden gevolgd worden om de sterke drang naar het roken onder de categorie van acupunctuur. Met het oog om een volledige niet-roker te worden moet je een aantal sessies volgen. Al deze sessies benadrukken de fysieke en emotionele ontwenningsverschijnselen die optreden bij patiënten gedurende de behandeling.

Een kruidentherapie naast de behandeling van de naald-prikken of acupunctuur is aangeraden. Het enige wat u nodig heeft om dit te doen is een mengsel van kruidnagel olie, Evodia fruitextracten, olie van wintergroen en Lavas van Sichuan wortelstokken in de acupunctuurpunten toebrengen om sneller resultaten te krijgen.

Acupunctuur helpt je niet enkel bij het stoppen met roken, maar brengt ook heel wat voordelen met zich mee.

Als de acupunctuur sessies voorbij zijn zal je de smaak van sigaretten niet prettig meer vinden. Zodra dit bij jou het geval is, kan je met trots zeggen dat je een ‘niet-roker’ bent geworden.

Tijdens het stoppen met roken zal acupunctuur de afkickverschijnselen van nicotine verminderen, zoals de drang om te roken, angst en depressie. De doorbloeding van het lichaam verbetert bij deze therapie. Dit ontlast de longen en stelt je in staat om positief te denken en een optimistische houding tegenover het leven te hebben.

Acupunctuur is heel doeltreffend in gevallen waarin patiënten een spoedbehandeling willen krijgen om te stoppen met roken. De behandeling zal je helpen te stoppen met roken binnen enkele dagen.

Het is belangrijk om te controleren of de acupuncturist ervaring heeft met het behandelen van rookverslavingen.

Hieronder vind je een video met informatie over acupunctuur bij het stoppen met roken.

Deel dit artikel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *