Deel dit artikel

De beste beslissing die een kettingroker kan nemen in zijn leven is om te stoppen met roken. Ja, dit is een drastische beslissing die je neemt. Als je eenmaal de moed bij elkaar geraapt hebt om het roken vaarwel te zeggen, zul je gauw versteld staan van de vele voordelen die stoppen met roken te bieden heeft.

Gezondheidsvoordelen

Na het stoppen met roken zult u heel wat voordelen ervaren. Als eerste voordeel zal je gezondheid drastisch verbeteren. Gerelateerde aandoeningen, zoals longkanker, hartaanval, beroerte, chronische longziekten en andere vormen van kanker zullen sterk afnemen.

Na het stoppen met roken, zal je merken dat ademhalingsproblemen, hoesten en piepen verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Je zal dit misschien vreemd vinden, maar na enkele ogenblikken gestopt te zijn met roken zal de koolmonoxide niveaus in uw lichaam dalen en de hartslag en de bloeddruk daalt ook. De vrouwelijke kettingrooksters zullen dankzij het stoppen met roken veel voordelen ondervinden. Vrouwen die niet langer roken krijgen minder te kampen met een laag geboortegewicht bij een baby.

Uiterlijk

Je zou er nooit aan gedacht hebben, maar roken heeft een negatieve invloed op je uiterlijk. Roken zorgt voor een slechte adem, kledij die stinkt, de huid die sneller veroudert en vergeling van nagels en haar. Wanneer je stopt met roken, zal de kans op een tandvleesontsteking en verkleurde tanden sterk afnemen.

Andere voordelen

Wat meer is, na het stoppen met roken zullen de voordelen volgen. Niet alleen een betere gezondheid en uiterlijk zullen jou een goed gevoel geven, maar terug in staat te zijn om van het ruiken en smaken van eten te genieten. Kortademigheid ten gevolge van roken zal ook definitief tot het verleden behoren.

Het geld die je maandelijks bespaart na het kopen van sigaretten zal je kunnen besteden aan leuke dingen. Als je maandelijks 200 euro uitgeeft aan het kopen van sigaretten kan je wel veel leuke dingen doen met het uitgespaarde bedrag.

Ook al heb je de leeftijd van 65 jaar bereikt, dan nog is het nooit te laat om te stoppen met roken. Want zelfs op deze leeftijd, kan je de kans op overlijden als gevolg van rook-gerelateerde ziekten met vijftig procent verminderen. Denk eraan beter laat dan nooit.

Deel dit artikel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *