Deel dit artikel

Denk je er ook over om je slechte gewoontes nu eindelijk eens een halt toe te roepen? En staat stoppen met roken met stip op nummer één? Dan is het tijd voor verandering. Om het gehele proces wat te vergemakkelijken is het handig om duidelijk voor ogen te houden welke voordelen er kleven aan stoppen met roken. Hierdoor focus je je op het positieve en wordt het gemakkelijker om het vol te houden. Omdat we graag willen dat je slaagt in je misse hebben we vier grootste voordelen van niet roken voor je op een rij gezet.

1. Je conditie verbetert aanzienlijk

Het is een ongemak dat veel rokers herkennen: het buiten adem zijn wanneer je kleine afstanden rent of beweegt. Een groot voordeel van stoppen met roken is dus ook dat je al snel zult merken dat je conditie er razendsnel op vooruit gaat. Voor je het weet, vind je sporten weer prettig en is bewegen niet meer zo’n last. Vooral voor jonge mensen zal dit een zeer welkome verandering met zich meebrengen. En dat komt mooi uit wanneer meer sporten ook een van je goede voornemens is.

2. Een hoop geld besparen

Roken is natuurlijk hartstikke duur. Nu betekent het niet dat je plots bakken met geld over zult houden, maar je zult het zeker merken. De laatste jaren zijn sigaretten namelijk alleen maar duurder geworden. Wanneer je stopt met roken zal je hier en daar dus geld over houden voor andere dingen. Wil je het verschil echt merken? Spreek dan met jezelf af om het geld dat je normaliter aan sigaretten had uitgegeven nu juist opzij te zetten. Je zult versteld staan hoeveel geld je overhoudt.

3. Een minder hoog risico op longkanker

Stoppen met roken brengt natuurlijk ook een aantal voordelen voor je gezondheid met zich mee. Tegenwoordig wordt er op ieder pakje sigaretten gewaarschuwd voor de verschrikkelijke gevolgen die roken kan hebben en welke ziektes het wel niet kan veroorzaken. Roken is bijvoorbeeld de grootste oorzaak van longkanker. En naast longkanker lijden rokers ook vaker aan slokdarmkanker, strottenhoofdkanker, COPD en mondholtekanker dan niet-rokers. Wanneer je dus besluit om van deze slechte gewoonte af te komen dan doe je je eigen gezondheid daar een enorm groot plezier mee. Als dat al niet een reden genoeg is, dan weten wij het ook niet meer.

4. Een stralende huid en wittere tanden

Het sluipt er heel langzaam in. Je zult het in eerste instantie niet zo in de gaten hebben omdat je tanden geleidelijk verkleuren en je gelaat langzaamaan wat grauwer wordt. Maar besluit je om vanaf nu niet meer te gaan roken dan brengt dat een hoop voordelen voor je uiterlijk met zich mee. Indien je abrupt stopt, zal je al snel merken dat je tanden er wat beter uit zullen zien. Maar let op, sommige mensen roken al zo lang dat de schade al vrijwel niet meer voorkomen kan worden. In dit geval helpt enkel het bleken van de tanden om een witter gebit te krijgen. Naast een mooier gebit zal ook je huid opnieuw weer gaan stralen. Wat wil je nog meer?

Deel dit artikel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *