Deel dit artikel

Ben je wanhopig op zoek naar een maatje die samen met jou wil stoppen met roken? Niet getreurd wanneer het je niet lukt om er eentje te vinden. We leven tegenwoordig namelijk niet voor niks in een tijd van smartphones en een razendsnelle internetverbinding. De laatste jaren zijn er bijzonder veel handige apps op de markt gekomen die je maar al te graag willen helpen te stoppen met roken. Het zijn er zoveel zelfs dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Om je op weg te helpen hebben de beste stoppen met roken apps voor je op een rijtje gezet. Hierdoor hoef je niet meer uren te scrollen en te vergelijken, maar kun je er gelijk een downloaden en aan de slag gaan. Zo kun je verhalen lezen van gelijkgestemden en krijg je dagelijks herinneringen en tips om je te motiveren nog beter je best te doen. Succes gegarandeerd.

Stoppen met roken: Quit Buddy

Deze app staat bij ons op één omdat je er dagelijks handige en motiverende berichtjes van ontvangt en dat terwijl je er helemaal niets voor hoeft te betalen. Helaas is deze app vooralsnog alleen nog maar voor Android-gebruikers beschikbaar, maar hopelijk komt daar snel verandering in. Deze app helpt je te stoppen met roken door een persoonlijke coach aan je toe te wijzen. Deze houdt precies voor je bij hoe snel je vooruitgaat en welke voordelen je voortuitgang met zich meebrengen. Zo zie je bijvoorbeeld in één oogopslag hoeveel geld je al bespaard hebt en op welke manier je je gezondheid al hebt verbeterd. Daar krijg je niet alleen een enorm trots gevoel van, je wordt er ook nog eens door gemotiveerd door te gaan. Wil je dit trotste gevoel graag delen met de wereld? Ook dat kan met deze app. Je resultaten kun je namelijk eenvoudig delen op Facebook zodat iedereen weet hoe goed jij bezig bent. Heb je gelijk nog een motivatie om door te gaan.

iQuit

De naam doet het waarschijnlijk al vermoeden: deze app is enkel te downloaden door iPhone-gebruikers. Wereldwijd is deze applicatie een groot succes en er zijn al honderden mensen die van hun verslaving af zijn gekomen met dank aan de hulp van deze app. Deze app zorgt er namelijk voor dat je langzaamaan mindert tot je uiteindelijk helemaal geen behoefte meer hebt aan een sigaret en je gemakkelijk volledig kunt stoppen. Zo laat de applicatie precies zien hoe lang het nog duurt voor je weer een sigaret op mag steken. Door middel van statistieken word je op de hoogte gehouden van je vooruitgang en bijvoorbeeld het bedrag dat je tot nu toe al bespaard hebt. Ook handig: je kunt je eigen tempo bepalen waardoor je zo snel of zo langzaam kunt gaan als je zelf wilt.

QuitNow

Ten slotte een app waar zowel Android-gebruikers als iPhone-fanaten gebruik van kunnen maken. Deze app creëert als het ware een heuse gemeenschap van mensen die proberen te stoppen met roken. Je kunt chatten met gelijkgestemden en elkaar om tips vragen. Ook deze applicatie biedt daarnaast statistieken die je vooruitgang nauwkeurig voor je bijhouden. Maar pas echt motiverend zijn de mijlpalen die de app met je viert, zoals bijvoorbeeld de dag waarop je niet meer afhankelijk bent van de nicotine. Je kunt deze mijlpalen vervolgens met andere stoppers delen en het samen vieren. Zo wordt stoppen met roken bijkans nog leuk.

Deel dit artikel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *