Deel dit artikel

De afgelopen jaren is steeds duidelijker geworden dat roken erg schadelijk is. Dit is niet alleen schadelijk voor de personen die roken, maar ook de mensen die samen leven met rokende mensen. De hedendaagse sigaretten bevatten zo veel slechte en gevaarlijke stoffen, waardoor een sigaret een grote aanslag op het lichaam is. Personen die roken hebben bijvoorbeeld compleet zwarte longen en lopen daardoor een grote risico op bepaalde ziekten.

Steeds meer duiken campagnes op waarmee de overheid men probeert aan te sporen om te stoppen met roken. Steeds meer mensen nemen de stap ook. Als je echter geruime tijd gerookt hebt, is het een lastige stap om opeens te stoppen met roken. Je lichaam is verslaafd aan bijvoorbeeld de nicotine en daardoor zal je hele lichaam van slag zijn zodra je stopt met roken. Gelukkig zijn er momenteel enkele hulpmiddelen waarmee het stoppen met roken gemakkelijker wordt. Hierbij moeten we wel vermelden dat het altijd ook aankomt op een combinatie van doorzettingsvermogen en discipline. Het is namelijk erg makkelijk om toch weer een pakje sigaretten te kopen.

Zoals we hierboven al aangaven, zijn er momenteel meerdere hulpmiddelen. Deze hulpmiddelen kunnen je helpen met het stokken met roken. Eén van deze hulpmiddelen is champix.

Wat is Champix?

Mensen raken verslaafd aan sigaretten door de nicotine in de sigaretten aanwezig zijn. Deze nicotine heeft een zeer verslavende werking, waardoor het lichaam continue smakt naar een dosis nicotine. Als je besluit om te stoppen, zal je lichaam in de war raken doordat het geen nicotine meer binnenkrijgt. Champix richt zich specifiek op de opname van nicotine door het lichaam.

Champix is namelijk een geneesmiddel waarin geen nicotine opgenomen is. Dit geneesmiddel is alleen via de dokter/apotheek te verkrijgen en zal derhalve niet zonder slag of stoot mee gegeven worden.

Champix is een specifiek middel die eigenlijk twee functies:

  • Het zorgt ervoor dat het verlangen naar de sigaret (nicotine) sterk vermindert wordt. Dit komt doordat champix de verslavende werking van de hersenen op de nicotine helemaal uitschakelt.
  • Als je eenmaal gestopt bent, zorgt Champix ervoor dat je lichaam niet heel erg in de war raakt.

Het gebruiken van Champix is op basis van bovenstaande functies daardoor aan te raden. Maar, wat zijn eigenlijk de kosten voor Champix?

Wat kost Champix?

Champix is alles behalve een goedkoop geneesmiddel. Als je echter écht wilt stoppen met roken, zal je ook in dat proces moeten investeren. Het is daarom raadzaam om wel het nodige geld uit te geven aan geneesmiddelen; in dit geval aan Champix.

De kosten voor Champix zijn als volgt:

Soort Prijs
Startverpakking; 11 tabletten 0,5 mg

14 tabletten 1 mg

€100,00
56 tabletten 0,5 mg €160,00
28 tabletten 1 mg €100,00
56 tabletten 1 mg €160,00

 

Zoals je kunt zien, is het kopen van Champix een behoorlijk dure aangelegenheid. Als je Champix gaat kopen, moet je tevens goed opletten waar je dit koopt. Officieel kan je Champix alleen verkrijgen via je dokter. Tegenwoordig wordt dit geneesmiddel ook steeds vaker via internet verkocht; dit is echter niet altijd veilig. Ga daarom altijd voor de veilige weg en koop dit geneesmiddel niet online.

Champix terugbetaling

Roken is voor de volksgezondheid erg slecht. Mede daardoor heeft de overheid meerdere subsidies in het leven geroepen voor mensen die willen stoppen met roken. Als jij met behulp van Champix van je verslaving af wil komen, kan je hiervoor éénmalig een vergoeding krijgen. Middels deze vergoeding krijg je min of meer de Champix terugbetaald. Ga vooraf goed na bij je verzekeraar hoe dat in jouw verzekeringspakket geregeld is.

Deel dit artikel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *