Deel dit artikel

Hoe stoppen met roken

Veel mensen hebben geprobeerd om te leren hoe ze moeten stoppen met roken, maar proberen om te stoppen is onvoldoende, het breken van de gewoonte van het roken is heel wat moeilijker dan de meeste mensen zouden verwachten. De nicotine in de sigaretten is niet het enig verslavende aspect van de sigaretten, maar het gevoel om iets tussen de vingers te hebben als een nerveuze gewoonte is moeilijk te breken. Het ontspannend gevoel dat je krijgt van het roken is vaak meer dan alleen de rook en nicotine, en dat is het moeilijkste deel om die gewoonte te doorbreken.

Hoe stoppen met roken: Tips om te stoppen

Stoppen met roken is meer dan alleen het bepalen van dat je nooit gaat halen een andere verpakking van rookt, maar het is 90% vastberadenheid, 10% intelligentie, en 100% wilskracht. Stoppen met roken is een van de moeilijkste dingen die je ooit zal moeten doen, dat is waarom het essentieel is om te gaan over het op de juiste manier om ervoor te zorgen dat je alleen nodig hebt om het een keer te stoppen zijn.

Hoe stoppen met roken: Stap 1

De eerste stap is het kiezen van een datum wanneer je wil stoppen met roken. Kies een datum een paar weken in de toekomst, begin dan langzaam met het verminderen van het aantal sigaretten die je dagelijks rookt. Als je een kettingroker bent,  rook dan elke dag een paar sigaretten minder per dag. Als je slechts een paar sigaretten per dag rookt, probeer elke week één sigaret minder te roken. Stoppen met roken vergt zowel mentaal als fysisch veel voorbereiding, en je zult zien dat het kiezen van een datum om te stoppen met roken je zal helpen om je voor te bereiden op die dag. Door het verminderen van het aantal sigaretten die je dagelijks, zal je merken dat de gewoonte makkelijker te doorbreken is.

Hoe stoppen met roken: Stap 2

Bekijk verschillende manieren om te stoppen met roken voor je ermee van start gaat. Neem de verschillende methodes door die je kunnen helpen bij stoppen met roken, en bepaal welke het meest effectief voor je zal zijn. Het mentale aspect om te stoppen is net zo belangrijk als het fysieke, dus je moet een manier vinden om te stoppen die niet alleen helpt je wens naar nicotine te verkleinen, maar die je helpt je uw verlangen naar een sigaret vermindert. Maak een lijst van redenen om te stoppen met roken, noteer dan de voordelen wanneer je niet meer zou roken, en zoek naar alternatieven die je kunnen helpen tijdens het stoppen met roken.

Hoe stoppen met roken: Stap 3

Stoppen lijkt zo zo simpel, en toch is dit het moeilijkste deel. Maak de beslissing om nooit meer een sigaret op te steken. Onderzoek de bijwerkingen van nicotine voor je gaat stoppen met roken, want dit zal helpen om voorbereid te zijn op de ontwenningsverschijnselen die je zult ervaren tijdens het stoppen. Wees bereid om de eerste dagen te lijden na het stoppen, maar denk eraan dat het zal beteren als de nicotine uit je lichaam verdwijnt.

Hoe stoppen met roken: Stap 4

Krijg de nodige ondersteuning bij je beslissing om te stoppen met roken. Aanmelden op een online chat room, dat helpt bij de ondersteuning om te stoppen met roken, in contact komen met een telefonische hulplijn, en de nodige steun krijgen van familie en vrienden om jou te helpen. Hoe meer steun je kan krijgen bij het stoppen van je gewoonte, hoe groter de kans zal zijn om het roken definitief achter je te laten. Het zal heel wat wilskracht vergen om de verleiding naar het roken te weerstaan, maar het zal de moeite waard zijn.

Deel dit artikel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *